Het kiezen van een luier

gepubliceerd op: 2019-12-05

De keuzes kunnen eindeloos lijken bij het uitzoeken van de beste luiers. Het is onmogelijk om aan het pakket te zien hoe het ene merk het andere vergelijkt qua absorptie, pasvorm en comfort, of dat een duurdere luier de prijs waard is. Daarom hier wat tips om de perfecte luier uit te kiezen.

Tips

  • Denk eerst aan de behoeften van uw baby en uw prioriteiten. Wat is belangrijk: Kosten? Gezondheid? De perfecte pasvorm? Of al deze dingen?
  • Ten tweede, koop geen bulk in totdat u tevreden bent met de prestaties en pasvorm van een specifieke luier.
  • Ten derde, wacht om de eerste luiers van de baby te kopen tot net voordat of nadat hij / zij is geboren en je het gewicht kent. Een paar pakjes new born luiers (tot 5 kilo) kunnen alles zijn wat je nodig hebt voordat je naar maat 1 (4-7 kilo) gaat. Online luiers bestellen is een fluitje van een cent en meestal kunnen ze bij je bezorgd worden nog voordat je thuiskomt uit het ziekenhuis.
  • Ten slotte zijn de kosten per luier het beste als u klaar bent om bulk in te kopen. De prijzen voor elk merk in onze vergelijkingstabel voor beste luier aanbiedingen geven de bulkprijzen weer.

Pasvorm van de luier

Luiers zijn aangepast aan het gewicht van je baby. Net als babykleding kan de pasvorm tussen luiers verschillen. De meeste luiers zorgen voor een lekvrije pasvorm door middel van een dubbele elastische afdichtrand; één rand net langs de absorberende binnenkant en één langs de buitenste laag van de luier.

Ondanks deze gelijkenis blijkt echter dat niet alle luiers dezelfde pasvorm hebben en dat ze anders presteerden in lektests. Bij tests is vastgesteld dat materialen aanzienlijk verschilden van luier tot luier en dat dit de pasvorm en lekkage beïnvloedt. Sommige zijn zachter en vormen zich mooi naar het lichaam, terwijl anderen stugger waren en kleine openingen lieten die een slechte pasvorm creëren.

Het comfort van de baby

Het comfortabel houden van je baby vereist niet alleen een uitstekend absorptievermogen en een goede pasvorm, maar ook materialen die zacht aanvoelen op de babyhuid. Randen en naden moeten naadloos aanvoelen om schuren te voorkomen. Omdat het onmogelijk is om echt te weten wat goed bij jouw baby past zonder ze allemaal naast elkaar te kopen en te vergelijken, raden we aan om de eerste luiers in kleine hoeveelheden te kopen. Natuurlijk zal je baby de eerste zijn om je te laten weten als er problemen zijn!